Mandula Gyógyító Hatása

2009. szeptember 6., vasárnap · Posted in

A mandula az egyike a legmegbecsültebb és legértékesebb csonthéjasunknak. Az a hír járja róla, ha naponta elfogyasztunk belőle négyet-ötöt, elkerülünk számos betegséget. A z elöbbi tanács mögött több évszázados tapasztalat áll. Tartalmaz:
  • Kalcium foszfátot: Jótékony hatással van az emésztésre, a csontok fejlődésére, valamint a fogakra. Összetevő része a vérsejteknek, valamint megelőzi az izomgörcsöt. Menstruációs fájdalmak esetén is segít. Az agy tápláléka. 
  • Kálium foszfátot: Az idegekre és az agy munkájára hat. Ebből következtethetünk, hogy a mandula kitűnő segítséget nyújt idegesség, szorongásos érzés, és a stresszes állapot idején. Különösen hatékony az ingerlékenységre, depresszióra, érzelmi válságra, türelmetlenségre, szellemi fáradtságra, teljes kimerültségre.
  • Magnézium foszfátot: Csont, fogak, agy idegek és izomzat táplálója. Jó az ideggyengeségre, az izomgörcsre, és bármely görcsre, vagy krónikus fájdalomra, különösen amelyekben az idegvégződések játszanak szerepet, mint a fogfájás. Használ továbbá a kimerültségnél és az érzelmi váltságban.
Gyógyhatása: A mandulát legjobb, ha megelőzésként szedjük. Olyan ásványokat is tartalmaz, amelyekből kevésre van szüksége a szervezetünknek, de ha lehet minden nap fogyasszunk egy keveset belőle, és egy egész sor betegséget megelőzhetünk.
  • Szabályozza a koleszterin szintet: Naponta folyamatosan fogyasztunk néhány mandulát ezzel megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, mert a test elegendő esszenciális zsírhoz jut a mandulából.
  • Máj és hasnyálmirigy: A benne található fehérje és tápanyag legjobban megegyezik az anyatej összetételével.
  • Emésztési zavarok esetén: A gyakori emésztési zavar esetében a mandula, hat a belek működésére is. A nagymennyiségű nélkülözhetetlen zsír tartalma megelőzőzi, illetve gyógyítja a székrekedést is.
  • Antioxidáns: E vitamin tartalma megakadályozza a véredényekben a lerakodást, és a testet megszabadítja az oxigén szabad gyököktől, az A és a C vitaminokkal együtt.
  • Csonterősítő: Kalcium tartalmánál fogva rendkívül jó csonterősítő, mert nagy mennyiségben fordul elő benne a magnézium és a foszfor is. A három elem együtt erős csontot biztosít és jó fogakat.
  • Szabályozza a szív munkáját: Ezt ugyancsak a kalciumnak magnéziumnak és a káliumnak köszönhetően. A benne levő ásványok megerősítik a véredények falait.
  • Gyenge tüdő, köhögés, meghűlés esetén: A mandula kellemes üdítőként hat a meghűléses betegségekre. Különösen a gyenge tüdőt serkenti jobb működésre, valamint az egész légzőszervet.
Elkészítési mód: A mandula rendkívül tömör gyümölcs, ezért azoknak, akik emésztési zavarokkal küzdenek a legjobb ha mandulatejet csinálnak belőle. Két kanál mandulát fél pohár tejjel pépesítünk. Jó ha van kecsketej is de víz is megfelel Azok akik a gyümölcsöt fogyasztják, ajánlatos alaposan megrágni, és folyadékkal leöblíteni.

Leave a Reply

Üzemeltető: Blogger.